Zaa

 

Zaa har fått sitt namn av ett flertal anledningar. Här kommer en lista på alla bra saker med namnet Zaa:

  • Jag ville ha ett kort namn
  • Det har ankytning till den stora växtfamiljen Bignoniaceae, med mycket vackra trumpetblommor!
  • Za- är ett grekiskt intensivprefix och betyder mycket!
  • ZA är en förkortning av Syd Afrika, visserligen på Holländska men jag älskar iaf Afrika!
  • ZAA är ett akronym av Zone of Advanced Achievment (inte illa...!)
  • Det är coolt ;o)

Zaa var ett oplanerat tillskott i flocken. Jag hade varit intresserad av kombinationen Elvis-Smilla sedan den kom på tal men egentligen hade jag tänkt  hoppas på att Maria skulle göra om kombinationen vid ett senare tillfälle. När valparna var födda var det dock inte lika självklart att vänta... Så jag åkte upp och hälsade på dem och föll genast för Zaa. Han är en underbar hund på alla sätt.

Pappan är ju alltså min egen Elvis. Eftersom jag tycker om alla hans egenskaper så otroligt mycket så behöver jag nog inte kommentera det valet mer ;o). Mamma Smilla lärde jag känna lite mer förra året när jag hade kurs på Finnbo under två veckor. Jag fick förstås se henne jobba med Maria men jag fick också chansen att köra henne ganska mycket själv, vilket var riktigt skoj. Hon är en riktigt härlig hund, arbetsvillig till tusen och lite smågalen, men en himla ärlig och mycket trevlig tik. Jag gillar hennes linjer, hon är fin i vallningen och har en bra kroppsbyggnad. Hon är ingen lätt hund, lite som Elvis att man måste ha tummen i ögat på henne. Men hon ger alltid allt och helt enkelt superskön att jobba med!

Zaa är otroligt charmig och arbetsvillig. Det är en rolig liten hund att träna och han har alla de egenskaper jag vill ha hos en hund. Dessutom är han världens mysigaste. Men tyvärr blev han halt och fick diagnosen OCD under sitt första år. Han opererades men första operationen misslyckades och efter det gjordes två försök till plus alla tänkbar rehab. Trots detta ville skadan inte läka och tyvärr kommer Zaa aldrig kunna tävla eller träna fullt ut. Det har varit en otroligt jobbig tid med många tårar och mycket ångest över att min älskade hund aldrig fick bli min nya tävlings- och träningskamrat på det viset jag hade hoppats på. Men Zaa har just nu ett härligt hundliv och jag tränar honom i små doser så att han också ska få göra roliga saker. Han älskar det och jag tror att vi båda två är lika lyckliga det lilla vi kan träna ihop!

Här är en länk till Zaa's stamtavla på VALLREG. 

Zaa

Zaa har inga meriter då han inte kan tävla p.g.a. en kronisk skada.