Ogin

 

Kvarkin är Ogins kennelnamn och Krug kommer från en berömd champange. Ogin är ett indiannamn och betyder vildros. Jag älskar blommor och speciellt passande tycker jag att vildros var med tanke på hans udda färg. Dessutom är det något magiskt med indianer och deras kultur och jag beundrar deras syn på livet och förhållande till naturen på många sätt.

Ogin kom till Sverige när han var tre månader och det var ett ganska oplanerat tillskott i flocken. Elvis hade parat Mia Laamanens tik Aino. Mia hade planerat att behålla en tik men hon kunde inte riktigt slita sig från Ogin (dåvarande Beat) så hon behöll två valpar till en början. Jag skulle ha en veckas kurs i Finland när valparna var runt 10 veckor gamla. Jag tyckte att det skulle bli skoj att se dem men hade inga planer på att ta hem någon. Efter en vecka var jag dock såld på lille Ogin och jag övertalade Mia om att låta honom flytta hem till Sverige. Efter mycket fixande med jordbruksverket och papper fick han äntligen klartecken att få flyga till Göteborg.

Ogin är en helskön, social liten hund med ett stort hjärta, livsglädje, energi och arbetsvilja. Även om han har en stor arbetsvilja så har han samtidigt lätt för att koppla av. Ogin är lättlärd, påhittig och rolig att träna. Han älskar tricks och är nog den av mina hundar som kan flest. Han är godkänd vallhund och nu vallar vi hemma för att vi tycker det är roligt. Tyvärr finns det inte så mycket tid till att tävla vallning just nu.

Ogin äter PRECEPT PLUS från Lupus Foder AB. För mig är det väldigt viktigt att mina hundar får den bästa tänkbara hundmaten när de växer upp för att få en bra start i livet. Den första tiden är oerhört viktig då mycket händer mycket i kroppen o de skall kunna bygga upp en bra grund. Jag är oerhört nöjd med PRECEPT och ser att det verkligen fungerar. Vill du veta mer eller har frågor om PRECEPT, kontakta mig eller någon på Lupus!

Här är en länk till Ogins stamtavla på VALLREG.

Ogin

 

GkVallpr

SvAgCh

SvAgCh(hopp)

Vunnit rasmästerskapen 2011