Lotus

Lotus fickt sitt namn för att det är en vacker o kraftfull blomma, dessutom är det en snabb o häftig världsberömd bil. Kan det bli bättre? ;o)

Han blev över 15 år gammal och han hade kvar livsgnistan till sista dagen. Han var en så fantastisk och speciell hund på alla sätt och han är saknad varje dag. Lotus förändrade mitt liv fullständigt och han blev grunden till hela mitt företag. Han fick ett långt och oerhört innehållsrikt liv och jag har oändligt många underbara minnen kvar. Alla som någon gång träffade Lotus vet vad jag pratar om, han var helt enkelt en på miljonen.

 

Lotus föddes upp av Gertrud Claesson på den lilla kenneln Saltsjöborgs i Hovås. Gertrud är hundfysioterapeut och hon hjälpte mig så att Lotus kunde tävla aktivt trots sitt höftledsfel. Han föddes den 26/5 1996. Jag blev övertalad att åka och titta på valparna, egentligen hade jag bestämt mig för en rottweiler. När jag fick träffa dem och deras mor blev jag såld direkt och den lilla pandan med ett blått öga var inget svårt val! ;-) 8 veckor gammal hämtade jag honom och han fick tillbringa sin första fyra veckor på en segelbåt.

 

Lotus var en sådan hund man bara får en gång i livet. Han är 100 % arbetsvillig och han har alltid varit oerhört stark mentalt. Han vill alltid göra sitt bästa och förstår varenda tanke. Han har stor integritet och värdighet och är väldigt social. Han tänker och filosoferar mycket, på sitt sätt.

 

Eftersom jag hade skaffat mig en vallhund ville jag ju prova det här med vallning. Jag tyckte att det var väldigt roligt och efter ett tag började vi att tävla vallning och Lotus blev Godkänd vallhund på sin första tävling. Lotus var min första agilityhund men vi började att träna lydnad. Han fick två Cert i lydnadsklass elit. Efter det hann vi helt enkelt inte tävla någon mer lydnad, vi tyckte båda att vallning och agility var roligare och prioriterade det. Agility började vi med när han var ett år, på kurs hos Irene Stjärnås. Hon gav oss en mycket bra grund och sporrade oss under hela vår karriär.

 

1999 kom vi med som reserver till agilitylandslaget på NM i Norge. 2000 fick vi en ordinarie plats och var sedan med fram till han var 10 år. 2001 tog vi VM-Guld individuellt i Portugal och lagguld på NM i Stockholm. Våren 2002 åkte vi som första svenska ekipaget till Cruft´s i England och vann den internationella tävlingen. Han blev årets agilityhund och året populäraste hund flera år och vann tävlingar runt om i Europa. Han var en fantastisk tävlingshund och hade det inte varit för mina små missar hade han nog kunnat vara trefaldig världsmästare - minst.

 

Lotus var med mig på alla mina upptåg genom åren. Han var med och arbetade både på äldreboende, veterinärklinik, i stall och i skolan med barn. Överallt har han smält in och varit en tillgång för verksamheten. Trots Lotus höftledsfel tävlade han fram till att han var tolv år. Efter det tränade han vidare regelbundet på låg höjd, vallade och körde trix ända fram till han dog, över 15 år gammal. Min medicin för att hålla honom frisk var att hålla igång så mycket som möjligt, se till att han fick bra mat och att alltid värma upp och gå av, före och efter träning. 

 

Lotus åt PRECEPT PLUS med Glukosamin från Lupus Foder AB. Glukosaminet motverkade hans höftledsproblem. För mig är det väldigt viktigt att mina hundar får den bästa tänkbara hundmaten för att må bra och kunna prestera sitt bästa när vi tränar och tävlar. Jag är oerhört nöjd med PRECEPT och ser att det verkligen fungerar. Vill du veta mer eller har frågor om PRECEPT, kontakta mig eller någon på Lupus!

 
 

Här är en länk till Lotus stamtavla på VALLREG.

 

Lotus

 

Gk vallpr

VM Guld ind 2001

Olympia Brons 2001

NM Guld lag 2001

NM Guld lag 2003

SM Silver 2005

NM Guld lag 2005

NM Silver 2005

Crufts vinnare 2002

Årets Agilityhund

Årets populäraste agilityhund

SvAgCh

SvAgCh(hopp)

DkAgCh

DkAgCh(hopp)

NAgCh

NordAgCh

IntAgCh

 

1:a pris lydnad elit