Jack Russells

Jack Russell terriers är nog egentligen min favoritras. Jag älskar deras temperament, arbetsvilja, charm, självständighet, kreativitet, kroppsbyggnad och utseende. Frances, som var min första egna hund, var en jack russel och förr eller senare vill jag ha en jrt i min flock. För tillfället köper jag russlar till mina föräldrar så att de åtminstonde finns inom familjen! Jag har valt att inte skaffa någon ny jrt nu för att jag tycker det är komplicerat att tävla agility med flera storlekar. Ibland är det skilda dagar och ofta olika ringar. Det är nog att hålla reda på tre hundar i samma storlek och klass... ;o)

Min mammas båda jack russells terriers är registrerade i JRTC of GB Sweden. JRTC of GB ingår i Jack Russell Terrier United World Federation, en organisation ägnad åt att bevara den genuina, arbetande Jack Russell Terrierns mer än 100 åriga anor. 1995 startade Jack Russell terrier Club of Great Britain Swden som en region till den engelska klubben. Klubben samarbetar också med den svenska affilerade klubben Jack Russell Club of Sweden. Mottot för alla är "Protect, preserv and work the Jack Russell Terrier!"

Fyra somrar i rad var jag agilityinstruktör på ett sommarläger för JRTC of GB Sweden. Det var verkligen årets höjdpunkt. Tolv galna terriers och deras lika galna ägare, snacka om drömjobb för en instruktör!

Vi har haft fem jack russells i familjen. Min egen Frances, mammas Olivia och Ester samt pappas Olga och Rocky. 

Ester är ett praktexemplar av rasen och hom kommer från Kennel Foxbolt