Elvis

 

Elvis har fått sitt namn "Flower Power" just för att jag älskar blommor, för att han är en liten hippie och för att han har obegränsat med power! Elvis är ju också "The King", karismatisk, begåvad o snygg... behöver jag säga mer...? Han är en riktig mammagris och han har i mitt tycke ALLA egenskaper en bra hund ska ha. Hade man kunnat klona hundar hade jag definitivt klonat Elvis!

Elvis föddes den 9 maj 2001 på en fårgård i norska Haugesund hos Ingrid Prytz som äger kenneln All Trade. Jag hade väntat på valparna sedan AT Anne Loppa blev parad och när de var fem veckor flög jag till Norge för att hälsa på dem och välja valp och det blev Elvis som åkte hela vägen till Sverige några veckor senare.

När jag började leta efter min andra BC ville jag framför allt ha en bra vallhund. Jag visste precis vad jag ville ha för en hund och när jag fick höra att Loppa var parad med Bobby Dalziel´s Cap bestämde jag mig direkt.

Elvis blev precis den hund jag hade sökt. Jag började träna vallning när han var 10 månader och när han var drygt ett år åkte vi upp till Ingrid i Norge för att gå kurs för Bobby. Bobby gav mig en mycket bra grund i vallningen. Sommaren 2004 åkte vi hem till Bobby i Skottland för att åter träna för honom. Det var en fantastisk resa och varken jag eller Elvis ville åka hem till Sverige! Visst har vi några får och till och med fina kullar hemma på gården, men vad var det i jämförelse med Skottland!?

Här hemma tränar vi regelbundet på de tackor jag själv har och så har vi hjälpt bönder runt om i bygden.

Godkänd vallhund blev han på sitt första vallhundsprov och sedan dess har vi tävlat Ök och Internationell klass. Han har 1a-pris i den gamla klassbenämningen Ök.

Elvis är en underbar hund att arbeta med, vad det än gäller, han har en härlig stil med fåren, en enorm arbetsvilja och han har alltid krävt tydliga regler så att han vet vad som gäller. Elvis är en kreativ hund som alltid ser livet från den ljusa sidan, man får liksom så kul som man gör sig!

Agility började jag träna ganska sent, när han var ca 14 månader. Elvis skiljer sig relativt mycket från hur Lotus var vad det gäller agilityträningen. Så med honom var det bara till att komma på nya lösningar och idéer. Med tiden blev vi mer och mer samkörda efter hand blev vi ett riktigt team! 2005 vann Elvis Dania Cup och kvalade för första året till agilitylandslaget. NM i Stockholm blev hans landslagsdebut och det blev Guld med laget tillsammans med storebror Lotus. Individuellt kom vi fyra. Genom sin placering på NM kvalade han till Cruft´s 2006, som gick av stapeln i Birmingham i början av mars. 2006 representerade han även landslaget på NM och VM. På sin VM-debut i Schweiz tog han, tillsammans med Ginza och Ia, brons med laget!

2007 blev han skadad under VM men vi tog revanch på NM, slog till med dubbelt guld och kvalade därmed till att representera Sverige ännu en gång på Crufts. Dessutom blev han årets agilityhund för andra året i rad.

2008 tog han individuellt SM-guld, han vann dessutom både kval- och finaldagen!

2009 blev han återigen Årets agilityhund.

2010 tog han silver på SM i Karlstad.

Elvis äter PRECEPT PLUS från Lupus Foder AB. Tidigare hade han dålig aptit. Men sedan han började äta Precept Plus är det inga problem med det. För mig är det väldigt viktigt att mina hundar får den bästa tänkbara hundmaten för att må bra och kunna prestera sitt bästa när vi tränar och tävlar. Jag är oerhört nöjd med PRECEPT och ser att det verkligen fungerar. Vill du veta mer eller har frågor om PRECEPT, kontakta mig eller någon på Lupus!

Elvis är efter Bobby Dalziel's fantastiska vallhund Cap och All Trade Anne Loppa, världsmästare i lydnad och en suverän vallhund.

Här är en länk till Elvis stamtavla på VALLREG.

Elvis

 

Gk vallpr

Dania Cup vinnare 2005

NM Guld lag 2005

VM Guld lag 2006

NM Guld ind 2007

NM Guld lag 2007

SM Guld ind 2008

SM Silver ind 2010

Årets Agilityhund

SvAgCh

SvAgCh(hopp)

DkAgCh

DkAgCh(hopp)

NordAgCh

IntAgCh