Superspanieln Vilda!

2009-03-24 23:17
Visst är hon cool? Detta var Vildas första träning sedan valpning o för att skydda magen så fick hon på sig en "superbitchdräkt" (jaktjacka eg). Kolla in minen på gungan... -"Va glor du på, har du inte sett en spaniel i superdräkt förut??" Beagle-Maria o Josefin kom hit i måndags för träning o de tog glädjande med sig solen ;o). Kan ens arbete bli mycket bättre än en dag som denna?


Dock började dagen lite mer förvirrat... Jag åkte till Birte, sjukgymnasten i Halmstad efter att ha varit ute o gått med mina sopor på morgonpromenaden. Ibland, (det har alltså hänt förr...) glömmer jag liksom att slänga dem i soptunnan som står vid vägen o kommer senare plötsligt på att nå't luktar illa...hm. Väl i Halmstad visade det sig att jag var hos sjukgymnasten på fel dag. Visst är det skönt att vara ute i god tid för en gång skull, men ett helt dygn verkar ju vara lite överdrivet... :o/ Jag tänkte att jag då skulle passa på att handla när jag ändå va i stan, förvirringen fortsatte o jag glömde min fina påsklilja jag köpte. Så jag fick åka dit idag igen o mannen i kassan mindes mig o min påsklilja som väl var... ;o)


Jag ska åka till Irland på torsdag o skulle byta bandaget på Elvis innan dess. Eftersom jag ändå var på kliniken (pga Birte-besöket) så frågade jag om inte Lasse kunde hjälpa mig med omläggningen o titta på såret, det gjorde han gärna sa han. Tack gode Gud för det säger jag. Redan vid tanken på att öppna bandaget o se den sargade tassen mådde jag illa... Sköterskan bad mig pilla upp bandaget tills Lasse kom in, hjärtat klappade o jag klippte lydigt men motvilligt... bestämde mig för att bara klippa o sen låta det sitta kvar tills han kom. Jag höll Elvis o gömde ansiktet medans jag väntade o då skulle han förstås börja sprattla så bandaget rök o jag fick syn på såret... gah! Jag såg nog sammanlagt 0,5 sek men jag var bergis på att hela tassen va rutten o att det va blod överallt. Satt kvar o gömde mig tills Lasse kom, då vågade jag försiktigt titta igen. Han sa att det hade läkt superbra! Ok... det var varken ruttet eller blodigt, men läskigt det var det i alla fall. Ett stort hål där tån hade varit... Men han går på sin fint inpackade tass o äter inte ens smärtstillande längre, så det verkar gå enligt planen! Nästa tisdag ska vi ta stygnen :o). Birte berättade förresten om en veterinär som på en föreläsning hade pratat om en boxer vilken han hade amputerat bort alla tår på... jo, han mådde bra o klarade sig fint. Helt otroligt.

Ogin tycker att det har varit alldeles för lite träning o alldeles för mycket datorarbete i helgen o veckan. Det visar han ganska tydligt med att vara riktigt störig vid tangentbordet. Trycker hela tiden på "esc" o "caps lock" när han vill ha uppmärksamhet. Samtidigt är han ju så himla gullig så jag har ju inte hjärta att ta ner honom... ;o)

Lägg till kommentar

Ytterligare en liten pepphistoria om tåamp. min li...

11 år 2 månader sedan
Ytterligare en liten pepphistoria om tåamp. min lilla Ärta tog bort en tå när hon var drygt 1 år pga. artros och har fungerat finfint sedan dess är i dag 8år och fortfarande inga problem. Lycka till!
Camilla

Tack för info Camilla, det låter ju mycket betrygg...

11 år 2 månader sedan
Tack för info Camilla, det låter ju mycket betryggande! :o) Varje historia med positiv utgång gör mig lite lugnare.Maikaela(från förra inlägget): Det ÄR verkligen roligt att ha valp från sin egen hund. På ett vis skulle jag ju vilja klona honom... ;o) Men samtidigt är det ju himla skoj med nya personligheter! Vi får se vad lille Zaa har att bjuda på... ;o)
Jenny Damm

Hej Jenny!<br>Oj, hade ingen aning om att Elvis ha...

11 år 2 månader sedan
Hej Jenny!Oj, hade ingen aning om att Elvis hade problem med en tå.. Jag förstår din ångest över operationen, men det verkar ju som om ett liv utan en tå kan gå ändå. (rim) ;)Jag hoppas han är fit for fight till Oskarshamn, det är ju ett tag kvar så vi håller tummarna allihopa på att läkningen o allt löper prickfritt! Det går säkert bra.Du kommer inte bli besviken på Zaa! Även om han var snäppet lugnare när du var där (enligt din blogg och Maria) så kan jag intyga att han har varit heltokig de tre-fyra ggr jag träffat honom! Jag har verkligen sett honom och dig framför mig- jag tror att ni kommer bli ett sjukt bra team!Kit här hemma är ju som en liten sockertopp som skuttar omkring och älskar livet och alla i hennes väg. Tror hon kommer få Elvis teckning på huvudet, för det bruna på nosen börjar sträcka sig framåt, liksom på elvispen. Hoppas att hon får lika snygga öron som sin far, jag har ju redan två med "vingmutter-öron".Sköt om er alihopa!Kram från Adelsö och fler tassar än jag orkar räkna :D
Veronica

Hej! Agilityn rullar på men det har dykt upp lite ...

11 år 2 månader sedan
Hej! Agilityn rullar på men det har dykt upp lite frågetecken nu hur jag ska fortsätta på vissa grejer så vi behöver boka in en träning hos dig snart känner jag. Jag mailar om tid.Ja valpsjuk blir man verkligen just nu, överallt är det ju valpar, Lottie hade ju hela 11 stycken!! Livsfarligt eftersom alla inte är sålda än men jag ska satsa på Nikita nu så ingen valp här ;)
Anette

:) kram själv i vår solen. Här väntar vi och vänta...

11 år 2 månader sedan
:) kram själv i vår solen. Här väntar vi och väntar på att snön ska förvsinna... :)På fredag får jag veta mer om Ells sjukdom och då efter samtal med hudspecialisten... Vi har en långhårig bordercollie som är korthårig... :)Och ja... Nap är ett fint namn - vet bara att det är Vår nap och Elvis pappa som heter det... Namnet smakade gott i munnen och jag kunde liksom inte släppa det... samma sak då jag hade bokat valp... Först en tik och det värkt i kroppen... jag ändrade mig och Sanna (uppfödaren9 vart galen... och vi fick vår Nap... :)krama Elvis från oss och han blir snart jättebra. :)
åsa

Guud så avundsjuk man kan bli när man ser din snöf...

11 år 2 månader sedan
Guud så avundsjuk man kan bli när man ser din snöfria bana! Har inte haft möjlighet att träna på hela vintern nästan, och ännu är det minst 20cm snö kvar på marken :o(Sin roar sej på samma sätt som Ogin om jag sitter vid datorn, om hon har tråkigt då jag tex läser en bok så kan hon försöka bita i boken eller viftar till med tassen med lagom mellanrum. Sen när jag tittar på henne (vilket hon ju vill), så ser hon så finurlig ut att jag inte kan annat än skratta :o)Kramar åt Elvis!
Anja