Rapport

2008-12-25 23:52
God fortsättning!

I söndags var vi på tävling i Danmark. Det blev Ogins debut :o) Det blev en lååång debut... Vi kom dit 8.30 o åkte hem kl 22.00 men det var faktiskt först vid 21-tiden som jag vaknade till liv på riktigt, efter typ 12 timmar i hallen, lagom lång startsträcka... ;o)


Det är alltid spännande att starta med en ny hund o att få erfarenheter o utvecklas tillsammans! Det tar ett tag innan man hittar tajmingen o rutinerna för att prestera riktigt bra, men det är en rolig resa! Han är cool vid sidan av banan o han hade inga problem att koncentrera sig på loppet o sin uppgift. Jag var faktiskt lite mesig med honom i de tre första loppen, vilket jag ångrar nu i efterhand. Jag kände att jag inte riktigt litade på honom när jag skulle skicka honom osv, korkat, han kan ju! I sista loppet där jag körde på som jag gör med Elvis så gick det riktigt bra! Men vi tar det från början.


Första loppet var agility 1, det var en ok bana o jag funderade på om jag skulle hoppa över A:et eller prova det. Jag har nämligen inte tränat det än med honom för min tanke är att träna in running contacts o jag måste fixa en slags plaströrsbox innan... Han fick prova Aet en gång förra veckan o då verkade ha helt enkelt göra sitt balansbeteende där, så jag bestämde mig till slut för att prova :o). Aet gick bra men sedan kom säcken o den kom jag på att jag glömt att träna, så den sprang han förbi... ops! I resten av klasserna tog den den utan probblem. Han gick in fint i slalom o så började jag plötsligt klappa händerna, vilket jag kanske inte direkt brukar, så han fick lite bråttom o hoppade över en port. Balansen trodde han nog var gungan för han satsade friskt o blev lite försiktig när den inte slog ner. Gungan var nog lite annorlunda än min på något vis för den flög han av, men jag tog om den så att fick göra den riktigt. I nästa klass var han mycket noggran men det verkade som att han hade lite svårt att avgöra om det var gungan eller balansen innan han kom upp. Det blir till att försöka träna på olika hinder nu!


Jag trodde att han skulle vara väldigt tajt o att jag skulle få jobba fram honom i bakombyten. Jag har inte tränat framåtdriv så mycket hemma än nämligen. Men där bedrog jag mig kan jag säga, jag upptäckte istället att jag fick jobba på kontakt o svängar, inte mig emot förstås ;o). Han hoppade fint i alla lopp o halkade inte nämnvärt men kanske att mattan påverkade honom lite i slalomen. Jag tyckte att den blev långsam jämfört med hemma.


Som sagt, det var faktiskt först i sista loppet som jag kom igång o trots att Ogin hade varit där i typ 12 timmar o att det var hans 4e lopp så var det det loppet som gick bäst! Jag körde på offensivt från början till slut och litade på honom i alla byten. Men det var en ganska svår slalomingång på den öppna sidan o hundarna landade nästan bortanför slalomen, så jag beslutade mig faktiskt att göra ett framförbyte innan för att bromsa upp honom o räta upp hans linje in. Jag har inte tränat tillräckligt med slalomiongångar från det hållet i sådan fart, så jag tyckte att det var justare att hjälpa honom. Men jag hade inte gått fb på banvandringen så det blev lite överdrivet för jag visste inte exakt vart jag skulle göra bytet i förhållande till slalom. Trots den stora loven innan slalom var han bara två sek långsammare än Elvis som gjorde ett kanonlopp. Elvis vann o Ogin blev fyra :o)

Så i det stora var jag väldigt nöjd med hans debut, men jag kunde ha satsat mer redan från början bara!


Här kommer en film från debuttävlingen!

Nu har jag äntligen lyckats få filmen att fungera, både här o på youtube!
Valpnytt!

Smilla har varit på ultraljud o veterinären sa att det var minst fem små fina valpar! Underbart :o) Lagom innan jul var det också dags för danska tiken Ally. De kom hit i måndags o tisdags o det blev två lyckade parningar, så nu blir det ännu mer spänning på gång.

Lägg till kommentar

Vilket jättefint lopp! Wow! Det blir roligt att fö...

11 år 5 månader sedan
Vilket jättefint lopp! Wow! Det blir roligt att följa (och möta!) er!
Anna/Kioskis

Tack så mycket! Ja, nu längtar man redan till näst...

11 år 5 månader sedan
Tack så mycket! Ja, nu längtar man redan till nästa tävling!Ha det fint så ses möts vi kanske så småningom då! ;o)
Jenny

Här i Finland vill vi ser det också!<br>"Det här v...

11 år 5 månader sedan
Här i Finland vill vi ser det också!"Det här videoklippet är inte tillgängligt i ditt land"Minna :-)
Anonymous

Ja, det verkar vara något märkligt... Jag ska förs...

11 år 5 månader sedan
Ja, det verkar vara något märkligt... Jag ska försöka ladda upp det på youtube igen. Under tiden så finns det att tillgå på min facebook-sida!
Jenny

Hej Jenny..gud vad duktiga ni är...& ogin man ...

11 år 5 månader sedan
Hej Jenny..gud vad duktiga ni är...& ogin man blir så imponerad av er =)..hoppas julen har varit bra annars, jag hoppas du har lite tid för mig och Shiwa i vår =)..vi syns säkert på my dog..där blir det långa dagar med ;)...Hälsningar / Jeanette & shiwa
Anonymous

Va duktig han är Elvis!! Ogin gjorde en strålande ...

11 år 5 månader sedan
Va duktig han är Elvis!! Ogin gjorde en strålande debut, visst?! Å du är lika duktig som vanligt! Ser fram emot att gå kurs för dig hos Maria i maj. :)
Nadine Rinderud med Timmy &amp; Vic

Många grattisar till debuten - det ser strålande u...

11 år 5 månader sedan
Många grattisar till debuten - det ser strålande ut och ska bli kul att följa ogins framfart :)Själv ligger jag och Ell-monster några steg efter ;) eller ganska många några steg :)Ia hälsar: Hoppas morbror Lotus mår bra.kram på er och vi ses på My dog
Åsa &amp;Ia/Ell

Utrolig bra! Det er debut å være stolt av, tenker ...

11 år 5 månader sedan
Utrolig bra! Det er debut å være stolt av, tenker jeg;)
Line

Vilken härlig debut! Bara att gratulera! Elvis är ...

11 år 5 månader sedan
Vilken härlig debut! Bara att gratulera! Elvis är underbar att se i vanlig ordning, härlig slalomingång! Kramar i lass från Emma
Emma Delin