Lotusrapport

2008-11-12 23:00
Lotus blev inlagd på djursjukhuset igår. Jag åkte in och de tog nya blodprover och röntgade magen. Han hade gått ner 3kg på en vecka!! Han kräktes blod o infektionen hade bara ökat även om han hade stått på antibiotika så det var bara till att skriva in honom o lämna honom i deras vård. Han skulle få dropp, medicin o undersökningar. Tårarna sprutade när jag gick tillbaka till bilen, med ett tomt koppel i handen. Shit, har aldrig lämnat någon hund hos veterinären innan, fruktansvärt var det. Men jag kände sköterskan o jag vet att hon skulle ta hand om Lotus på bästa sätt.
Foto: Mette Björne

Undra om de tycker att man är en såndär jobbig djurägare... Som ringer hela tiden, frågar för mycket o är daltig med hunden... Jag hoppas inte det, men oavsett så struntar jag i det. Det står på pappret att man inte ska tveka på att ringa om man undrar över något och man håller ju på att bli tokig av att inte kunna vara med honom o ha kontrollen, att hans liv faktiskt är i någon annans händer. Man känner sig så maktlös. Men det verkar som att han blir omhändertagen bra i alla fall. Och jag har sagt två gånger att han gärna vill ha en korg att ligga i, eller matte vill i alla fall väldigt gärna det... De säger att han har fått det ;o)

Han hade inte kräkts mer fick jag rapport om o han verkade lite piggare. De har gjort en gastroskopi idag o det såg ganska bra ut. De hittade som tur var inga tumörer men hade ändå tagit biopsier för att skicka iväg, för att vara helt säker och dessutom se djupare hur magsäcksväggen såg ut. De kunde se att det var blödningar men de kan inte säga varför. Infektionen är fortfarande oroväckande hög och blodvärdet är dåligt. Men dagens rapport var ändå positiv, det värsta tänkbara verkar vi i stort sett kunna utesluta. Förhoppningsvis är det bara en väldigt allvarlig infektion som har orsakat ett blödande magsår. De skulle prova att ge honom lite mat imorgon o beroende på hur han mår så kanske han kan komma hem på fredag. Tur att man har fler hundar säger jag bara, för trots att jag har tre kvar hemma o Sunny med på promenaderna så känner vi oss ändå ensamma.

Nu är det bara till att vänta på att veterinären ska ringa imorgon efter deras första rond. Tur att det finns djursjukhus o veterinärer ändå när ens ögonstenar är sjuka. Tack alla som bryr sig, frågar o håller tummarna för Blåöga, Dryg-Ulf, Ruskprick...etc... Kärt barn har många namn.

Kram Kram i regnet. Imorgon kommer Nancy o då ska det bli sol, det har hon lovat. Jag litar på henne ;o)

Lägg till kommentar

Ojdå.. stackars Lotus! Men de på djursjukhuset hit...

11 år 6 månader sedan
Ojdå.. stackars Lotus! Men de på djursjukhuset hittar säkert orsaken snart och kan sätta in rätt behandling så din vackra prins kan bli bra igen. Håller tummarna för er!!p.s.Hör gärna av dig ang. träningen när du orkar och hinner.
Tiina

Goda nyheter!<br><br>Nu har jag pratat med vet. Ho...

11 år 6 månader sedan
Goda nyheter!Nu har jag pratat med vet. Hon sa att Lotus mådde bra o hade inte kräkts mer. Han hade också fått behålla maten. Så det låter som att han får komma hem imorgon :o)Det värsta är väl att han ska ha en massa mediciner när han kommer hem o han HATAR verkligen att ta medicin. Att ge honom medicin kan påverka hela hans dag... Oavsett om man lurar i honom det med träning o smör/leverpastej eller bara trycker ner dem i halsen. Han genomskådar allt. Ha det!
Jenny

Hoppas Lotus blir bra snart och att det inte är nå...

11 år 6 månader sedan
Hoppas Lotus blir bra snart och att det inte är något allvarligt.Det är ju det värsta som finns när ens djur inte mår bra :(
Anette o Nikita

skönt att läsa att han mår bra nu, inte kul med sj...

11 år 6 månader sedan
skönt att läsa att han mår bra nu, inte kul med sjuka inlagda vänner!! kramar om
eva marie &amp; rovdjuren

Vad skönt att han mår bättre och fått behålla mat....

11 år 6 månader sedan
Vad skönt att han mår bättre och fått behålla mat. Det är verkligen hemskt när de måste ligga kvar på sjukhuset. Vi ser fram emot att ha Lotus som håller ordning på kurserna på Finnbo. Kram Maria
Maria

usch fy...stackars Lotus & stackars dig..men g...

11 år 6 månader sedan
usch fy...stackars Lotus & stackars dig..men gud vad skönt att han mår bättre =)...han måste ju hjälpa till och bygga dina krångliga banor till mig i vår när jag kommer igen =) kramar från Jeanette & Shiwa!!
Jeanette &amp; shiwa

Stackars lilla Lotus (och dig förstås). Alltid lik...

11 år 6 månader sedan
Stackars lilla Lotus (och dig förstås). Alltid lika oroligt när man inte vet vad det är för fel. Hoppas att det går över fort och att du får hämta honom på fredag. Hör gärna av dig med hur det går för er. Kram Britt
Anonymous

Skönt att han får komma hem!!! Det är alltid sköna...

11 år 6 månader sedan
Skönt att han får komma hem!!! Det är alltid skönare att ha dom hemma, helt klart! Jag har haft oturen att fått ha mina hundar en hel del på djursjukhus, så jag lovar dig jag vet hur det känns!! Man är helt tom! Ni får gosa extra mycket i helgen nu då :)
LinaMajaMy

Oj stackars er.. skönt att han mår bättre! <br><br...

11 år 6 månader sedan
Oj stackars er.. skönt att han mår bättre! Mvh Anna
Anna

Ååhh, himmel man blir ju alldeles ledsen att läsa ...

11 år 6 månader sedan
Ååhh, himmel man blir ju alldeles ledsen att läsa först, men gud så skönt att höra att det är bättre!!!! :)))Hejja Lotus!Stor kram från Anja å jycks på Öland
Anonymous

Sidor