Glad påsk!

2009-04-09 22:18
Då var det påsk. Och vilket påskväder vi har fått, som på beställning! Hela veckan har det varit fint o kvällarna är äntligen långa o ljusa. Man får ju massor av träningsinspiration av bara vädret :o). Jag har haft kurser o gjort bokföring, det förra ligger mig betydligt varmare om hjärtat. Det senare kan man lätt få gråa hår av, passar bra som nattlig hjärngympa... Nu sitter jag hemma hos Nettan efter en fotodag med Mette här i Hässleholm. Det tar längre tid än vad man tror med alla detaljer som man ska hålla koll på, men snart är vi nog klara med fotograferingen till Cleanrun-artiklarna.
Förra helgen med familjen var urmysig, vädret gjorde ju sitt för att förhöja stämningen. Vi var ute på upptäcktsfärd vid ett ekomuseum som heter något så mystiskt som "Döda fallet". Platsen är faktiskt lika spännade som namnet. Man gör först en historisk vandring längs en stig (där det finns massor av intressant växtlighet) som leder till ett gammalt kraftverk i Yngeredsforsen. Folket i området har alltid nyttjat vattenkraften i Ätran. Vid Yngeredsforsen har detta satt sina speciella spår. Här finns flottningsrännor, kvarn-rännor, höga dammvallar och mycket vacker natur. I den torrlagda forsbädden finns jättegrytor o skrevor där det har bildats som små akvarium med vattensalamandrar, grodor, sländor o andra vattenlevande djur. Hur kul som helst, mostern i sitt esse! Å på vägen hem hittade vi blåsippor som pricken över i:et!!

Utöver färden till Döda fallet så har vi ridit, promenerat, lagat god mat o bara haft det skönt. Både Lisa o Felix älskar hundarna o plötsligt när jag tittade ut genom fönstret såg jag Lisa som tränade för fullt, konster o balansbom, helt på egen hand! Inte hundarna emot ;o). Fick några fullträffar genom köksfönstret...


Imorgon blir det till att gå upp tidigt för att bege sig till tävlingarna i Nils Holgersson hallen i Skurup. Även om inte Elvis får vara med så kommer jag nog att bli sysselsatt. Ogin ska tävla förstås men sedan ska jag även köra Ina :o) o sist men inte minst... imorgon får jag min lille Zaa!!!!

Jag fick just reda på att det än så länge finns någon hane kvar i Elvis-Allykullen i Danmark. Spana in godingarna på deras hemsida!

Nu får vi hoppas att alla häxor har kommit lyckligt o väl fram till Blåkulla idag. Hoppas att ni alla får en härlig påskhelg!

Lägg till kommentar

Hej Jenny!! Idag var du med i vår tidning Baromete...

12 år 2 månader sedan
Hej Jenny!! Idag var du med i vår tidning Barometern. Emmabodasidan där du haft kurs. Roligt! Kommer du fler gånger till närheten av Kalmar kan du säga till. Typ Öland eller så? Då kan du säga till mig så kan jag åka å hälsa på. Nu får du snart hem din valp, guu så kul! Lite avis på känslan. Men det dröjer väl innan ny hund kommer till mig, men det kommer. Wilma vill oxå ha en egen hund å den ska i dagsläget heta Smilla tror jag hon sa, men det hinner väl ändra sig. Roligt om barnen får hundintresse oxå. Min Lisa fyller 15 år idag så barnen har planerat kalas för henne. Annars är Lisa väldigt senil nu, särskilt nattetid. Hon går på medicin för hon blir annars jätterädd på nätterna darrar å flåsar å skäller vid ytterdörren å vill ge sig iväg hemifrån. Hon har ju aldrig vela lämna hemmet innan liksom. Men med medicin går det bra. men hon vill itne ut å gå, iaf inte i koppel. Hon lär väl inte leva så länge till, men det är sååå jobbigt. Min Lisa liksom. Men Aladdin e pigg å gla tack å lov. kramar/Emma
Anonymous

Har lilla Zaa kommit hem nu?? Hoppas allt går bra....

12 år 2 månader sedan
Har lilla Zaa kommit hem nu?? Hoppas allt går bra. Filur med familj
Malin