Första vårtecknet!

2009-03-04 09:21
Äntligen börjar våren visa sig! Idag på morgonpromenaden hörde o såg jag årets första trana (grus grus), underbart! Nu känner man riktigt hur det pirrar när man tänker på alla vårtecken som kommer att komma framöver. Torra grusiga vägar, tussilago, vitsippor, vårfåglar, sälgens kattungar... you name it!


I fredags skulle det bli fint väder så jag o Mette bestämde snabbt på torsdagskvällen att vi skulle fota för Cleanrun-artiklarna. Det blev en härlig dag i Malmö o mycket lyckad fotomässigt. Jag körde dit lite tidigare för att förbereda vad jag ville få gjort. I söndags var det nämligen deadline för den tredje artikeln o det var några bilder som fattades. Vi hade tänkt att göra det långt tidigare men vädret har inte tilllåtit tyvärr. Hundarna skötte sig exemplariskt o de fick turas om med arbetet. Lotus fick hålla sig till tunnlar medans Ogin o Elvis fick ta hopparbetet :o). Under dagen kom även Emelie med lilla Scout o hälsade på. När vi var färdiga fick hundarna bekanta sig med den galna lilla hoppetossan (med betoning på hoppe... ;o)) o så blev det lite fotande även på Scout. Sedan gick jag o Mette en promenad o Emelie tränade vidare en stund innan vi alla tre drog till en jättemysig fika. Härligt att bara sitta o umgås lite, det är ju inte allt för ofta. Jag är inte jätteofta o fikar men när jag väl gör det får jag alltid beslutsångest o vill ha alla godsaker liksom. Eftersom jag brukar vara riktigt hungrig när jag står där överväger jag oftast att faktiskt prova en tre, fyra stycken olika bakelser, muffins eller annat gott. Denna gång lyckades jag hålla mig till en mycket god äppel o kanelmuffins till efterrätt. Men jag har tänkt på att det borde finnas ett slags bufféalternativ för sådana som mig med beslutsångest. Så att man kan ta en liten bit av varje grej o få smaka på allt. Varken plånboken eller magsäcken tillåter ju oftast att man verkligen shoppar loss på alla sorter, inte byxorna heller om fikabesöken blir mer frekventa... ;o) Haha, riktiga I-landsproblem man har!


I lördags hade jag tävlingspsykologiföreläsning på Göteborgs Hundungdoms årsmöte. Jätteroligt med lite variation i arbetet o alltid bra att tänka till inom det området själv då o då.


På söndagen fixade jag till det sista med artikeln och fick ihop upplägget med foton och skisser till slut. Tack Mette för att du är en så himla duktig fotograf o tack Emelie som hjälper mig med översättning o annat!


Nu är det bestämt... Ogin ska få en lillebror :o). Lille Zaa ska flytta hit i början på maj. Jag har funderat, tänkt, vridit o vänt på alla för o nackdelar o jag kom fram till att jag vill ta hem en Smilla-Elvisvalp. Det passar inte riktigt planeringsmässigt men Maria har lovat att ha kvar valpen en månad och det underlättar för min aprilplanering. Lotus o Elvis röstade nej till hela grejen, men Ogin röstade definitivt ja o sa att han skulle lära sin lillebror allt han kan! ;o) Vilken det blir är det inte bestämt än, även om jag har fått indikationer på vilken Maria tror skulle passa mig... ;o) Jag o Nettan ska åka upp o hälsa på efter Linköpingstävlineg de 14 mars, det ska bli så himla spännande!!

Lägg till kommentar

Ååh va spännande med en till valp! :D

11 år 3 månader sedan
Ååh va spännande med en till valp! :D
Elaine & Långnäsorna

Vad roligt med en liten kille till!!! men puh vad ...

11 år 3 månader sedan
Vad roligt med en liten kille till!!! men puh vad jobbigt med fyra som kommer att vilja ha din uppmärksamhet;)Jag har följt valpisarna hela tiden och jag har fallit för lilla Bonus;o) ska bli spännande att se vem som kommer hem till dig. Lycka till!!!
Anna-Lena

Haha, då blev det 4 ändå...;))<br>Grattis!! Ogin k...

11 år 3 månader sedan
Haha, då blev det 4 ändå...;))Grattis!! Ogin kommer bli överlycklig!Själv har jag åxå satt mig på valpkö... En riktig VALLkombination, med risk för ytterligare en LITEN tik. Fast det blir inte förrän om ett år, typ. Så hinner jag ge Jaffa en chans på agilitybanorna. (Hon kommer att älska att få en egen lillasyster!)KramAnja
Anja

Ja, det kommer att ta tid att gosa med alla fyra.....

11 år 3 månader sedan
Ja, det kommer att ta tid att gosa med alla fyra... sen ska man ju träna med dem oxå :o) o Lotus nöjer sig INTE med att ligga på sofflocket, han tycker att han borde få träna mest. Så nog kommer jag ha att göra framöver ;o)Hm, lille Bonus ja... vi får väl se hur det blir... ;o) Fortsättning följer..!Vad roligt Anja med en ny till er med, vilka är föräldrarna? :o) Helst av allt hade nog Ogin o Jaffa velat vara varandras syskon... ;o)
Jenny Damm

Hej å hå, Elaine här igen :)<br><br>Jag skulle ver...

11 år 3 månader sedan
Hej å hå, Elaine här igen :)Jag skulle verkligen behöva en "doning" av dig/er igen med min Gucci. Men Du bor ju så benans långt bort! Inget inbokat uppöver Sundsvallstrakten i vår/sommar? ;)P.S. Jag kaaanske också väntar valpis...! :p
Elaine

hahaha jag menade såklart "DUVNING" inte "doning"....

11 år 3 månader sedan
hahaha jag menade såklart "DUVNING" inte "doning".. haha Sorry! :D//Elaine
Anonymous

Klart det skulle bli en liten valp hos dig också, ...

11 år 3 månader sedan
Klart det skulle bli en liten valp hos dig också, nu när du har övertalat oss menar jag, hi, hi eller Pär rättare sagt.... Det ska bli sååå spännande. Jocke håller på att dööö av längtan. Haré bra och lycka till med valet.
Malin

Elaine: Tyvärr inget mer än Härnösand i april... J...

11 år 3 månader sedan
Elaine: Tyvärr inget mer än Härnösand i april... Jo, förresten, det kommer att bli något i Ö-vikstrakten typ, i september. Kan det kanske va nåt?Malin: Jag är så glad att ni ska ha en valp :oD Bättre valpköpare får man leta efter!! Hälsa Pär o tacka... Hoppas ni kommer o hälsar på farmor så småningom :o)
Jenny

Härligt att ni börjar få vår! Var i Bergen i vecka...

11 år 3 månader sedan
Härligt att ni börjar få vår! Var i Bergen i veckan och gick kurs för Silvia Trkman. Där var det också vår! :D Massa blommor och grejer!Grattis till nytt tillskott! Själv har jag också en ny piraya här hemma. Jobbig som få, men störtskön. ;)
Kim

Grattis till ytterligare en i flocken.<br>Återkomm...

11 år 2 månader sedan
Grattis till ytterligare en i flocken.Återkommer lite längre fram få ihop en tid till att åka ner till dig.Även vi har fått bc-valpar och har fullt upp.Kram, Madde med flock
Madde