Elvis-rapport

2009-03-19 00:14
Nu kommer en uppdatering om Elvis. Jag var hos vet i tisdags och efter röntgen konstaterades det att den skada han hade förra året med såret som blev ganska illa, antagligen har gått upp i leden och påverkat den och även en sena. Nu hade det bildats kraftig artros i hela tån plus att en sena hade gått av... För övrigt såg det bra ut och vet Lasse röntgade även framben och rygg för att få en helhetssyn och inte missa något. Handleden som han hade problem med 2007 såg mycket fin ut, så det var ju skönt att få reda på, även ryggen var helt prickfri. Så det var ju de positiva delarna.

Men så var det den där himla tån... Jag fick två alternativ, att fortsätta som vanligt och vila när han blev halt (för det skulle han troligtvis bli igen) eller amputera hela tån... Shit pomfritt, ÅNGEST!! Jag gillar verkligen Lasse, han är duktig o tar både djur o människor på ett ypperligt sätt. Han förstog min ångest o var mycket duktig på att förklara vad han gjorde o hur allt låg till. Jag förstod att han var positiv till en operation o tyckte att det var det enda rätta men han sa att jag ändå måste tänka igenom situationen o ta ett eget beslut.

Hm... ja sedan igår haltar han inte längre o jag har t.o.m. testat att träna lite utan att det har märkts... Men, jag vet ju att en led med artros (o dessutom utan böjsena) är en mycket känsligare led än vanligt o fastnar han med tån, kommer i något felläge eller påfrestar den på något vis, så kommer han troligtvis att bli halt igen. Och risken att fastna, belasta eller komma i felläge med en tå är ju ganska överhängande för en hund i denna branchen... Först tänkte jag ändå låta bli att operera o hoppas på det bästa, men efter att ha pratat med andra veterinärer och hundägare som kunde intyga att en tåamputation är ett ganska enkelt ingrepp med väldigt goda utsikter, så bestämde jag mig för att operera så snart som möjligt (sedan drar ju säsongen igång, det blir sommar, veterinärerna tar semester o infektionsrisken ökar...) och tur i oturen, vi fick en tid imorgon!

Detta innebär förstås att jag missar några tävlingar (åtminstonde Malmö, Oxie o Kristianstad), men om allt går som det ska så bör han i alla fall vara fit for fight till landslagsuttagningen i maj. Det skär i mitt hjärta att inte kunna få träna o tävla honom på ett tag, både han o jag älskar det nog lika mycket!!!!

Lasse tog även ett blodprov för att kolla fästingsjukdomar, det kan ju alltid vara en bidragande orsak. Men jag har inte fått svar på det än.

Så imorgon ska min lilla gullunge lämnas på djursjukhuset o bli opererad! Jag tror att jag kommer att dö av oro innan morgondagen är till ända... :o*

Det var det där med klippkort på djursjukhuset... :o(

Ta hand om er o era fyrbenta!!

Lägg till kommentar

Tråkigt som bara den men jag tror du gör rätt. För...

11 år 2 månader sedan
Tråkigt som bara den men jag tror du gör rätt. För problemet är ju att du aldrig kan förutse när han får ont..inte så roligt att upptäcka att hunden har fått ont precis innan ett viktigt lopp. Dessutom verkar de veterinärer generellt väldigt överrens om att det är bättre att ta bort tån än att hålla på och trassla.Lycka till!
Mette

Tänker på er hela tiden.... Men vid det här laget ...

11 år 2 månader sedan
Tänker på er hela tiden.... Men vid det här laget borde lilla pappan vara klar. Han ligger säkert och väntar på att du ska komma och hämta honom... Hör av dig sen...Kram från oss alla i Tyringe
Nettan

Vi håller tummar & tassar här i Kungälv.<br>Ha...

11 år 2 månader sedan
Vi håller tummar & tassar här i Kungälv.Har du börjat förbereda dig mentalt på måndagens träning med jakthundarna :)Kramar Maria
Maria

Hej Jenny angående tå så opererade jag Aksa för ca...

11 år 2 månader sedan
Hej Jenny angående tå så opererade jag Aksa för ca 3,5 vecka sedan pga en tå som orsakat många veterinär besök, penicillin m.m. under det senaste 1,5 året!! Nu först så röntgades Aksa o då såg vi att det inte var klon som var det "onda" utan att tån hade ett brott:( Vi har kapat en och en halv led. Nu efter dessa veckor så har det läkt väldigt bra och hon springer som vanligt..hon hoppade på tre ben lika bra som med fura;) Ingen träning än men det tror jag att jag kan börja med om en vecka och med balanshinder om ytterligare en vecka. Jag tror att det blir BRA med Elvis!!!
Anna-Lena

Hej Jenny!<br><br>Tråkigt att behöva operera bort ...

11 år 2 månader sedan
Hej Jenny!Tråkigt att behöva operera bort en tå men jag hoppas att det blir bra. En av Algots bröder har opererat bort en tå och Anna som äger Arvid har en hel del friskvårdskunskap som man kanske kan få ta del av när det gäller att få tillbaka sin tåamputerade BC tillbaka så fort som möjligt. Du hittar henne på: http://www.3vallare.se/
Petra Strand

Hoppas det blir bra efter operationen. Har gjort s...

11 år 2 månader sedan
Hoppas det blir bra efter operationen. Har gjort samma sak på min ena hund,så förstår din ångest över beslutet! Först nu, 1år senare har vi kunnat köra igång klokt igen med träning/tävling. Men med en bra/bättre veterinär hade de nog gått betydligt fortare. Önskar er lycka till.
Anonymous